2012. szept. 26.

Lovag kerestetik


 Idén, az Ifinapok sok új embert toborozott be csapataiba, sok olyat, akik még nem ismertek egyes játékokat. Ilyen volt a lovag kerestetik is. Ez a játék az erő és a furfangosság ötvözete. Az igazán szép sikerhez mindkettő kell. Mivel próbáltam, tudom milyen veszélyes játék, ha az ember nem sportszerű.
Idén a játék az erőről szólt. Vagy inkább az erőszakról? Nem volt sok technika. Az volt minden ember célja, hogy hamarább lelökje a másik embert a padról – sokszor kikerülve a játékszabályokat. Sajnáltam, hogy egy ilyen szép játéknak nem adják meg a módját, hiszen akkor a néző is, a játékos is élvezi. Itt, nem sok játékos volt aki igazán élvezte volna, pláne akit szabálytalan ütés ért, s a nézők pedig inkább elképedtek a durvaságtól. Legfőképpen azok, akik látták a tavalyi meccset is.
Az első körben a fiuk játszottak: dominált a durvaság. Nem sok játékot láttam, ami igazán szép, megfontolt lépésekből állt volna, vagy bár figyeltek volna egymásra. Csak a győzelem hajtotta őket s néha a legelszántabbak és magabiztosabbak kapták a legkiütőbb lökéseket.
Második körben a lányok elég lányosan indítottak. Nem nagyon találták fel magukat. „Hogy lehet egy olyan nagy botot hatékonyan kezelni?” Kicsit szórakoztató volt, mire rájöttek, hogy is lehet kihasználni a harceszközüket igazán, hogy lehet vele harcolni és győzni. A lányok mindenesetre sportszerűbbek voltak. Vagy csak bátortalanabbak? Tisztelet a kivétel. Voltak akik ugyanolyan bátran álltak elébe, akár a fiuk. Mindenesetre a lányok is, ahogyan megfigyeltem, első sorban az erőre alapoztak, nem a technikára, ellenfeleik szerencséjére, annyi erőt nem mertek belefejteni mint a fiuk.
A játék alatt volt néhány nagyon meglepő fordulat. A román csapatot szerintem alábecsülték sokan, és mégis nagyonj ól teljesítettek, a fiú és a lány is. A Szappanyoperálóktól viszont azt várta mindenki, hogy na ezek erős gyerekek, hamar kiütnek mindenkit a ringből. De ez nem így történt, meglepetésünkre az elsők közt szenvedtek vereséget, valószínűleg, mert több helyet adtak az erőnek mint a cselességnek.
Ezzel a játékkal sokat lehet tanulni az emberekről, saját egyensúlyunk és küzdő technikánk fejleszteni vele, hisz a játék lényege: ki bír tovább a padon maradni a fegyverével kezében

Tica

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése